Mitch & Mitch zagrają w poznańskim Zamku

Już w przyszłym tygodniu w stolicy Wielkopolski zagrają Mitch & Mitch. Ten wyjątkowy koncert odbędzie się 13 grudnia 2019 roku i będzie kolejnym wydarzeniem z cyklu JazZamek.

Mitch & Mitch nie są w stanie przebić swojej własnej legendy. Grają już 17 lat, a na koncie zbiera im się rosnąca liczba albumów nagranych w duecie, kwintecie, oktecie, nonecie, tentecie, a nawet jako orkiestra i chór. Mogą pochwalić się współpracą z najważniejszymi artystami w Polsce i na świecie. Do tego dopowiemy, że grali już wszędzie i zrobili wszystko, co mogliby sobie wymarzyć. Ich koncerty odbywały się w salach mieszczących 10, 100, 1000 i 10000 osób, za każdym razem zostawiając widownie w takim samym stanie skupienia i radości.

2019 rok przyniósł limitowaną winylową EP-kę, która była podsumowaniem ich wieloletniej miłości do gatunku library music, który od lat był ich wielką miłością. Mają za sobą elektroakustyczne eksperymenty z Felixem Kubinem, koleaborację z wybitnym polskim piosenkarzem Zbigniewem Wodeckim oraz podróż do Brazylii, która przyniosła im spotkanie z producentem i muzykiem Kassinem.

Skład zespołu:

Mitch / gitara, organy
Mitch / bas, głos, guiro
Mr. Beatsch (formerly known as Mrs. Mitch) / gitara, bonosy
Mad Mitch / saksofon, flet, tamburyn
Mitch The Kid / trąbka, organy
Spiral Mitch / puzon, syntezator, guiro, tamburyn
Crackin’ Mitch / wibrafon, instrumenty perkusyjne
Reverend James Boned Mitch / perkusja, instrumenty perkusyjne
The (ðə) Mitch / perkusja, instrumenty perkusyjne

Dyskografia:

2019: Frisco Moods
2017: Visitantes Nordestinos
2015: 1976: A Space Odyssey
2013: Bakterien & Batterien with Felix Kubin (Lado ABC / Gagarin Records)
2010: Love For Three Cockroaches with Igor Krutogolov (Auris Media / Lado ABC)
2010: XXII Century Sound Pioneers (Lado ABC)
2009: Blackmail / Extortion DVD (Lado ABC)
2006: 12 Catchy Tunes (We Wish We Had Composed) (Lado ABC)
2003: Luv Yer Country (Zgniłe Mieso Rekords)

JazZamek #27 Mitch & Mitch

miejsce: Sala Wielka
data: 13 grudnia 2019 roku
miejsca siedzące nienumerowane
bilety: 40 zł (przedsprzedaż), 50 zł (w dniu koncertu) – dostępne na stronie Bilety24.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here