Nadeszła jesień, a wraz z nią chłodne dni, długie wieczory i niepohamowana chęć na słodkie, kaloryczne pyszności. Czy powinniśmy ich unikać, aby nie przerazić się cyframi na wadze? Absolutnie nie! Wystarczy wybrać zdrową alternatywę słodyczy, czyli YARO!
YARO – o firmie
YARO to rodzinna firma stworzona przez Julię Privalovą i Daniila Privalova w 2016 roku na Ukrainie. Marka koncentruje się na zdrowych słodkościach i ma na celu udowodnienie, że zdrowo=smacznie, a słowo dieta niekoniecznie musi oznaczać rezygnację ze słodyczy. Produkty YARO charakteryzują się naturalnymi słodzikami o niskim indeksie glikemicznym, a zarazem dużej ilości składników odżywczych. Są nimi: daktyle, syrop z topinamburu oraz cukier kokosowy. Co ciekawe, to pierwsza marka na Ukrainie, która używa karobu do glazurowania słodyczy, dzięki czemu nie powodują alergii. Każdy przysmak stworzony jest z pasją i miłością oraz obfituje w witaminy i minerały. Słodkości nie zawierają laktozy ani glutenu. Firma stawia na jakość, bycie Eko i dbanie o naszą planetę. W asortymencie znajdują się cukierki, orzechy w czekoladzie, ciasteczka oraz granole.
CUKIERKI YARO
Wybór jest spory, więc każdy znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. Wszystkie cukierki są starannie wykonane, z dbałością o każdy szczegół, a co najważniejsze – są zdrowe i naprawdę pyszne! Każdy pięknie się prezentuje, nie topią się za szybko, ani nie rozwalają. Zobacz, czego możesz się spodziewać w poniższych zestawach.
AMARANTH
Jak wskazuje nazwa, głównym bohaterem składu jest tutaj amarantus – znany i ceniony superfood. Jego drobne nasionka w postaci kuleczek bogate są w łatwo przyswajalne białka, aminokwasy oraz w minerały, takie, jak: żelazo, wapń, magnez, fosfor, potas i wiele innych. Konsystencja jest zbita, a zarazem chrupiąca, z delikatnym, choć wyczuwalnym orzechowym posmakiem. Słodka całość oblana jest nie czekoladą, a skorupką z temperowanego Karoba. Cukierek przyjemnie trzeszczy między zębami, idealnie komponując się z kawą, mlekiem albo gorącym kakałkiem!
Skład: orzech laskowy, masło kakaowe, nasiona amarantu, cukier kokosowy, karob.
COCO BAR
Od początku czułam, że ten cukierek szczególnie przypadnie mi do gustu, ze względu na moje zamiłowanie do kokosowych rzeczy. I nie pomyliłam się! Coco Bar jest przepyszny, nie porównywalny do innych smakołyków. Nic więc dziwnego, że to bestseller firmy. Zbita konsystencja o wyrazistym kokosowo-orzechowym smaku, która również chrupie i trzeszczy między zębami (za sprawą wiórek kokosowych) sprawia, że nie sposób poprzestać na jednym. Jest słodki, ale delikatnie. To zdecydowanie mój faworyt!
Skład: odtłuszczone mleko kokosowe, orzech laskowy, migdały, olej kokosowy, osuszony kokos, syrop z topinamburu, ksylitom, różowa sól himalajska.
SALTED CARAMEL ALMOND
Nazwa tego cukierka już brzmi smacznie. Solony karmel z migdałem – ten duet musiał się udać! Całość składa się z dwóch warstw: jasnej, dość miękkiej o migdałowym posmaku i ciemnej, zbitej, lekko ciągnącej się a ‘la karmel. Czuć w niej daktyle i delikatną nutkę soli, która dodaje całości charakteru. Do tego idealnie pasującą polewa z karobu. Słodki i przepyszny!
Skład: daktyle, masło kakaowe, sól himalajska różowa, migdały, karob, emulgator lecytyna słonecznikowa.
SALTED CARAMEL
Ten przysmak jest bardzo podobny do tego powyżej. Różnica tkwi jednak w orzechu– w przeciwieństwie do salted caramel almond, w składzie znajdziemy nie migdały, a orzeszki ziemne. To klasyk, więc nie ma szans, aby nie zasmakował fanom orzechów i karmelu!
Skład: daktyle, masło kakaowe, sól himalajska różowa, orzeszki ziemne, karob, emulgator lecytyna słonecznikowa.
OLD SCHOOL PEANUT
Jeśli kochacie połączenie ciągnącego się karmelu z orzechami i czekoladą – zakochacie się też w cukierku Old School Peanut. Słowem – to zdrowa alternatywa popularnego marsa czy snickersa. Posiada 3 warstwy: jasną orzechową, ciemną daktylową z chrupiącymi kawałkami orzechów, a do tego lepki, ciągnący się kokosowy karmel. Całość oblana pysznym, chrupiącym karobem. Świetne i uzależniające połączenie!
Skład: mleko kokosowe, orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, cukier kokosowy, masło kokosowe, emulgator lecytyna słonecznikowa, daktyle, karob, syrop z topinamburu, masło kakaowe, sól himalajska różowa.
COCO & CARAMEL
Kolejna słodycz składająca się z 2 zbitych warstw: jasnej, mocno chrupiącej o smaku kokosowym i ciemnej, nieco gęstej – daktylowej. Ten niesamowicie słodki, choć delikatny przysmak oblany jest karobem, który dopełnia przenikające się smaki tworząc zgraną całość. Mniam!
Skład: daktyle, masło kakaowe, orzechy nerkowca, cukier kokosowy, sól himalajska różowa, kokos, karob, syrop z topinamburu, masło kokosowe, emulgator lecytyna słonecznikowa.
COCO & CARAMEL COOKIE
Tutaj mamy coś między cukierkiem, ciastkiem a batonem. I jest to coś naprawdę pysznego! Składa się z 3 warstw: jedna to lekko kruche ciasteczko kokosowe, druga to daktylowy karmel, a trzecia – pasta migdałowa. Całość oblana jest oczywiście karobem. Zbita konsystencja, słodko-słona w smaku… przepyszna! Warstwy idealnie się ze sobą przenikają, a zęby z przyjemnością wtapiają się w przysmak.
Skład: daktyle, masło kakaowe, orzechy nerkowca, cukier kokosowy, sól himalajska różowa, migdały, kokos, karob, syrop z topinamburu, masło kokosowe, emulgator lecytyna słonecznikowa.
CIASTECZKA
Zdrowe ciacha to kolejna propozycja alternatywy dla niezdrowych słodyczy. Zobacz, jakie smaki przygotowało dla ciebie YARO!
CARAMEL CRUSH
Pozwólcie, że zacznę od swojego faworyta. Nawa pasuje idealnie – z ręką na sercu stwierdzam, że to jedno z najlepszych ciastek, jakie kiedykolwiek jadłam! Po prostu miłość od pierwszego… zjedzenia. Mięciutkie, choć jednocześnie lekko kruche, zbite i mocno karmelowe w smaku bezglutenowe ciacho trafi w gusta każdego łakomczucha! Jest słodkie, choć nie posiada białego cukru, a karmel przygotowany jest na bazie nie daktyli, a koncentratu soku jabłkowego! Musicie tego spróbować.
Skład: owsiane płatki bezglutenowe, mleko kokosowe, skrobia kukurydziana, soda spożywcza, koncentrat soku jabłkowego, olej z pestek winogron, mąka ryżowa, różowa sól himalajska.
CLASSIC
Któż z nas nie pamięta z dzieciństwa smaku tradycyjnych, owsianych ciasteczek? Takich kruchych z maślanym posmakiem? YARO przygotowało dla was zdrową alternatywę tego przysmaku! W czym tkwi sekret? Być może w tym, że sami przygotowują mąkę owsianą z bezglutenowych płatków, dodając do nich krem kokosowy. W efekcie powstają pulchne, kruche i twarde krążki, które nie są ani tłuste, ani za słodkie. Mają za to przyjemny, owsiany, niezapomniany smak.
Skład: bezglutenowe płatki owsiane, pestki dyni, woda, cytryna, masło kokosowe, cukier kokosowy, nasiona lnu, soda oczyszczona.
CHOCO COOKIES
A tutaj coś dla fanów czekolady. Ciasteczka Choco mają naprawdę bardzo intensywny, czekoladowy smak. Są twarde i zbite, a jednocześnie chrupkie, co zawdzięczają głównie licznym nasionom chia. Delikatnie słodkie, o migdałowym posmaku. Przepyszne.
Skład: migdały, masa kakaowa, masło kakaowe, nasiona chia, cukier kokosowy, woda, proszek kakaowy.
CHOCO DROPS
To klasyczne, owsiane ciasteczka, ale za to z kawałkami czekolady, czyli coś a’la pieguski. Są równie chrupiące i kruche co oryginał, ale jednocześnie nie tak słodkie, z wyrazistym akcentem chrupiącej czekoladą. Idealne do kawy czy herbatki.
Skład: bezglutenowe płatki owsiane, pestki dyni, kakao w proszku, syrop z topinamburu, nasiona lnu, soda oczyszczona, masło kokosowe, cukier kokosowy, masło kakaowe, woda, cytryna.
ALMOND COOKIE
Orzechy idealnie pasują do słodyczy, a z ciasteczkami owsianymi komponują się równie perfekcyjnie. Twarda, chrupiąca konsystencja, wyrazisty posmak migdałów i pestek dyni oraz widoczne kawałeczki orzechów i nasion sprawiają, że chce się sięgać po więcej i więcej. Słodkie, ale nie za bardzo, do tego sycące. Ciasteczko idealne!
Skład: bezglutenowe płatki owsiane, masło kokosowe, cukier kokosowy, nasiona lnu, soda oczyszczona, migdały, pestki dyni, woda, cytryna.
ORZESZKI W CZEKOLADZIE
Cukierki i ciasteczka są hitem sklepu YARO, ale orzeszki w czekoladzie są ich godną konkurencją. Tym bardziej, że każde opakowanie skrywa w sobie coś wyjątkowego!
MIGDAŁ W SOLONEJ CZEKOLADZIE
Nazwa intryguje, ale potwierdzam – to połączenie jest naprawdę świetne! Słodko-słona, czekoladowa, delikatna skorupka gęsto otula mocno chrupiącego migdała. To syta, mocno kakaowa przekąska, która idealnie sprawdzi się jako zamiennik cukierków czy draży!
Skład: migdały, syrop z topinamburu, masa kakaowa, masa kokosowa, manna kokosowa, masło kakaowe, cukier kokosowy, woda, mleko kokosowe w proszku, sól himalajska różowa.
ORZECH LASKOWY W KAROBIE
Tym razem charakterystyczna karbowo-czekoladowa skorupka skrywa w swym wnętrzu orzecha laskowego. I to połączenie również jest przepyszne! Całość pachnie i smakuje dominującym karobem. Przekąska nie za słodka, ale ochotę na słodkie z pewnością zaspokoi.
Skład: masło kakaowe, orzechy laskowe, karob, emulgator lecytyna słonecznikowa.
ORZECH LASKOWY KARMEL I KAWA
Ostatnia, najbardziej zaskakująca odsłona orzechowych draży. Nie dość, że pachną słodką, karmelową kawą, to jeszcze nią smakują! I to bardzo wyraziście. Ten przysmak z pewnością zastąpi wam kofeinowy napój. Całość jest delikatnie słodka i uzależniająca.
Skład: orzechy laskowe, syrop z topinamburu, masa kakaowa, mleko kokosowe w proszku, płatki owsiane bezglutenowe, sól himalajska różowa, cukier kokosowy, woda, masło kakaowe, migdały, kawa.
Warto dodać, że nie musimy zjadać wszystkich kuleczek naraz – opakowanie można otwierać i zamykać wielokrotnie, a świeżość będzie taka, jak za pierwszym otwarciem. Wygodne rozwiązanie i smaczne podjadanie!
Wybierz YARO
YARO to firma, którą z przyjemnością polecam wszystkim zainteresowanym zdrowym stylem życia. To przepyszne fit słodycze, wykonane z dbałością i miłością, co naprawdę widać i czuć! Zamówcie, a nie zawiedziecie się zawartością ani smakiem. Dzięki takim markom naprawdę chce się jeść zdrowo każdego dnia! Powyższe pyszności znajdziecie na yaro.com.pl!
Jeśli prowadzisz aktywny tryb życia i szukasz odpowiednich suplementów, zapoznaj się z artykułem na temat marki GymBeam!
A żarty o «obsranych na placu czerwonym banderowcach» będą? Czy tę „wegańską” produkcję robicie na zamówienie?
Właścicielką tej marki jest rusofil (ką).
The owner of this brand loves russians and money, hates Ukraine, Ukrainians and Ukrainian language…
Makes fotos with kremlin(Moscow, red square) as background.
please, don’t buy these bloody products…
Właścicielka lybie rosie! Nie kupujcie nic u niej! Niech jedzie do moskowii!
Proszę każdego świadomego Polaka bojkotować tą markę. Właścicielka jest rusofilką.
Właścicielką tej marki jest rusofilką!
Nie polecam kupowania. Dawniej częstowano mnie tymi “cukierkami”, smakują jak plastelina z substytutem cukru i pozostawiają nieprzyjemny tłusto-słodki posmak. To też jest rosyjskie gówno (o właścicielce marki).