Witajcie ponownie w Tech-Game Newsroomie! Nowe gry w Xbox Game Pass? Super Mario Maker 2 hitem ostatnich tygodni? Biała klawiatura od Cool Mastera? To i wiele, wiele więcej w najnowszym wydaniu naszego tygodnika!

Premiera Hunt: Showdown, Nowe gry w Xbox Game Pass – Tech-Game Newsroom (01.07-07.07)Nowe gry w Xbox Game Pass

Xbox Game Pass działa już od kilka lat, jednak dopiero w tym roku usługa zaczęła się rozwijać. To wszystko dzięki wprowadzeniu jej na komputery stacjonarne. Duża biblioteka gier, które znajdują się w jej ofercie powiększy się w tym miesiącu. Wiemy jakie gry zostaną dodane:

• Middle-Earth: Shadow of War
  • Dead Rising 4
  • Blazing Chrome
  • My Time at Portia
  • Timespinner
  • Unavowed
  • Undertale
  • Lego City Undercover

Undertale, Shadow of War i My Time at Portia zostały już dodane do Game Pass’a. Pozostałe gry pojawią się 11 lipca.

Deweloperzy studia Insomniac Games do gry Spider-Man (dostępnej na PS4) wprowadzili dwa nowe kostiumy. Oba pochodzą z najnowszego filmu Spider-Man: Far From Home.

Publiée par Kulturalne Media – Gry sur Mercredi 3 juillet 2019

Dwa nowe kombinezony z filmu Spider-Man: Far From Home dostępne w grze Spider-Man na PS4

Deweloperzy ze studia Insomniac Games odpowiedzialni za Spider-Man’a na PS4 dodali do gry dwa nowe kostiumy prosto z filmu Marvel’a Spider-Man: Far From Home. Jeden z ulepszonych kombinezonów to Stealth Suit, porzuca on pospolite czerwono-niebieskie kolor oferując w zamian elegancki czarny strój. Drugi udostępniony kostium to Upgraded Suit – przypominający klasyczny kostium, zamieniając jednak niebieskie elementy kombinezonu na czerń. Aby odblokować nowe “ubranka”, należy pobrać Patch 1.16.

Limitowana edycja klawiatur Cool Master SK

W tym tygodniu Cool Master wydał dwie limitowane wersje klawiatur mechanicznych: SK650 White i SK650 White.

“Na początku tego roku stworzyliśmy serię SK z myślą o designie i funkcjonalności, teraz jesteśmy podekscytowani, że oferujemy serię klawiatur w eleganckiej bieli, by dodatkowo umożliwić naszym użytkownikom wyróżnienie się z tłumu”

– powiedział Bryant Nguyen, DYREKTOR GENERALNY DS. URZĄDZEŃ PERYFERYJNYCH.

Klawiatury SK650 White i SK630 White to klawiatury mechaniczne. Seria SK wyposażona jest w niskoprofilowe przełączniki Cherry MX, oferuj również  port USB typu C, oraz podświetlenie RGB. Użytkownicy mogą wybierać spośród dwóch rozmiarów, w zależności od swoich preferencji: SK650 White jest klawiaturą w pełnym układzie, podczas gdy SK630 White jest jego mniejszą wersją, nie posiadającą numpada.

Hunt: Showdown w końcu z datą premiery

Od czasu udostępnienia graczom wczesnego dostępu do gry Hunt: Showdow, firma Crytek nadal nad nią pracuje. Od tego czasu gra zdobyła grono zwolenników, dzięki którym zyskała wyśmienite oceny w serwisie Steam. Teraz wiemy kiedy Hunt: Showdown będzie mieć swoją oficjalną premierę – 27 SierpniaPodczas gdy na rynku gier wieloosobowych dominują wielkie tytuły royale battle, Hunt: Showdown robi to inaczej. Gra koncentruje się na PvP, jednak  zamiast setki graczy rozrzuconych po mapie, których jedynym celem jest zabicie każdego kto stanie na ich drodze – Showdown rozgrywa się na bagnach Luizjany, gracz zostaje przydzielony do małej grupy łowców nagród, którzy walczą z potworami i konkurują między sobą jako myśliwi.

Premiera Hunt: Showdown, Nowe gry w Xbox Game Pass – Tech-Game Newsroom (01.07-07.07)Super Mario Maker 2 króluje na listach sprzedaży

Nintendo właśnie wydało jeden z największych ekskluzywnych tytułów w tym roku – Super Mario Maker 2. Po sukcesie swojego młodszego brata Super Mario Makera na Wii U w 2015 roku, Super Mario Maker 2 przenosi grę na Nintendo Switch rozszerzając przy tym narzędzia budowy dostępne dla graczy. Największym plusem dla fanów japońskiej marki jest oczywiście fakt, iż gra w końcu jest dostępna na nową konsolę – Nintendo Switch. W wielkiej Brytanii Super Mario Maker 2 bije nowe rekordy na listach sprzedaży, króluje na szczycie wykresów cały ostatni tydzień. Jak widać w Anglii Nintendo radzi sobie bardzo dobrze, jednak przyglądając się naszemu rodzimemu rynkowi, Nintendo  wciąż jest w dalekim tyle za Microsoftem i Sony.

Dysk Corsair Force MP600 debiutuje wraz z wprowadzeniem obsługi PCIe 4.0

Swoją premierę miał dysk MP600 SSD – podnosi on poprzeczkę wydajnościową dla większości dysków na rynku. Prędkości odczytu zbliżają się do 4950MB/s, jest to około dziesięciokrotna przewaga w porównaniu do dysków SATA SSD. Takie wyniki możliwe są tylko i wyłącznie dzięki zastosowaniu interfejsu PCIe 4.0. Corsair Force MP600 korzysta również z interfejsu NVMe i technologii 3D TLC NAND. Zgodnie z Amerykańskim amazonem, wersja 1TB tego dysku SSD będzie kosztować około 249,99 dolarów, podczas gdy wersja 2TB będzie kosztować 449,99 dolarów. Wysyłka zamówień ma rozpocząć  się 13 lipca, nie mamy jednak jeszcze informacji na temat dostępności i cenach na Polskim rynku.

Zapowiedziano Nintendo Switch Lite – będzie mniejsza i tańsza