Gamingowy newsroom (8.03-14.04)

Gamingowy newsroom

Hej! Witam was w cotygodniowym newsroomie. Tym razem przyjrzymy się zmianom w Playstation Network, grze Vampyr i wielu innym! Jesteście ciekawi? Zapraszam!

• Gracze skandowali, czekali i w końcu się doczekali. 11 kwietnia w PlayStation Network pojawiła się opcja zmiany PlayStation ID. Pierwsza zmiana nicku będzie bezpłatna. Jeśli jednak znowu się rozmyślimy trzeba będzie zapłacić 7,99 euro (4,99 dla subskrybentów PS+). Zmienicie? Jakie były Wasze najgorsze nicki?
  • W sieci rozgorzały dyskusje na temat poziomu trudności w Sekiro: Shadow Die Twice. Wielu graczy uważa, że nowa gra twórców serii Dark Souls jest zbyt nieprzystępna. Pojawiły się głosy, że powinien pojawić się w niej regulowalny poziom trudności ułatwiający wyzwanie nowym lub niepełnosprawnym graczom. Inni z kolei uważają, że poziom trudności w grach From Software jest zbyt starannie balansowany aby zapewnić jak najlepsze doznania. Co o tym sądzicie? Dajcie znać w komentarzach na naszym Facebookowym profilu!

• Na ostatnim Maxis Monthly twórcy poinformowali nas o planach rozwijania The Sims 4. W przeciągu 6 nadchodzących miesięcy możemy spodziewać się nowego dodatku, pakietu rozgrywki oraz akcesoriów. 16 kwietnia udostępnione zostaną także nowe kariery i ubrania w darmowej aktualizacji. Sprawdzajcie stronę regularnie, recenzja na pewno się pojawi! 🙂

• Vampyr kupiony ponad milion razy. Tą informacją podzielili się twórcy gry – studio DONTNOD w oświadczeniu opublikowanym na swojej stronie. Dodatkowo w publikacji wspominają, że w związku z tym wynikiem zapadła decyzja, aby kontynuować współpracę z wydawcą produkcji – Focus Home Interactive. Jej efektem ma być stworzenie nowej gry, która wspominana jest tymi słowami: “Nasza nowa koprodukcja zapowiada się na jedną z najbardziej ambitnych w historii wydawcy i studia”.
  • Mody do Sekiro stają się coraz ciekawsze. Przyszła pora na memiczną wersję piekła. Podmieniając odpowiednie pliki z gry zniknie charakterystyczny czerwony napis “Death” z japońskim symbolem tego słowa, a w jego miejsce pojawi się Hidetaka Miyazaki – dyrektor projektu. Perspektywa oglądania jego twarzy po każdej z częstych śmierci wydaje się być bardzo kusząca, nie sądzicie?

sekiro

• Kilka dni temu zostały przedstawione kolejne grywalne postacie w Mortal Kombat 11. Tym razem była to bardzo długo wyczekiwana Kitana i jej rywalka D’Vorah. Postacie prezentują się znakomicie podobnie jak Cetrion, o której pisaliśmy tydzień temu.

• Pojawiły się właśnie darmowe gry dla subskrybentów Nintendo Switch Online. W kwietniowym pakiecie znajdziemy: Punch-out, Star Soldier oraz Super Mario Bros: The Lost Levels. Abonament kosztuje 4$ miesięcznie.
  • Twórcy komputerowej wersji popularnej planszowej gry Talisman poinformowali fanów o nowym dodatku, który pojawi się już niedługo. Będzie on dostępny tylko w wersji Digital. Roboczo nazwana została “Ancient Beasts”, ale producenci są pewni zmiany tytułu. Bestie sporo namieszają na planszy i znacząco utrudnią nam poruszanie się po planszy.

• Co ostatnio połączyło Polskę i pewien azjatyckie państwo? KHOLAT! Twórcy gry chcą znaleźć gracza z tego Nepalu, który jako jedyny kupił grę z tego kraju. O ile sam tytuł trafił w ręce 3,5 milionów graczy o tyle ważna jest dla nich ta jedna osoba, której chcą szczególnie podziękować. Osoba ta dostanie dożywotni voucher na na przeszłe i przyszłe tytuły tego studia.
  • The Elder Scroll Blades otworzyło drzwi dla wszystkich chętnych. Od teraz każdy posiadający konto będzie mógł ograć ten tytuł. Poprzednio był on zarezerwowany tylko dla Beta-testerów. Twórcy dalej chętnie słuchać będą grających w kwestii poprawy rozgrywki.
  • Osoby subskrybujące opcję Origin Access i Origin Access Premium będą mogły zagrać teraz w aż 6 dodatkowych tytułów. Są to: Cryptark, Stealth Bastard, Apotheon, Hue, Bomber Crew oraz Stealth Inc. 2. Czy tytuły są warte ceny abonamentu? Dajcie znać w komentarzach!

To już wszystko w dzisiejszym newsroomie. Do zobaczenia za tydzień! 🙂

Tekken 7, Get Even i inne w Humble BANDAI NAMCO Bundle 3