Gamingowy newsroom (05-11.02)

Ten tydzień obfitował w naprawdę dobre promocje. Gdzie dostaniecie gdy z serii Gothic za 5 złotych, albo Tom Clancy’s Rainbow Six Siege całkowicie za darmo? I kiedy możemy spodziewać się spin-offu do serii Total War? Tego i wielu innych rzeczy dowiecie się, czytając trzeci gamingowy newsroom!

• Studio Creative Assembly zapowiedziało premierę Thrones of Britannia: A Total War Saga na 19 kwietnia tego roku. Ten spin-off znanej wszystkim serii Total War ma, według zapowiedzi twórców, charakteryzować się wyjątkową szczegółowością map. Postępy prac możecie śledzić nie tylko na fanpejdżu studia, ale i na stronie fanowskiej samego tytułu.

• W Crash Bandocoot N.Sane Trylogy będziemy mogli zagrać na Nintendo i PC-cie. I to już w tym roku! O tym, jakie jeszcze plany ma firma Activision, pisaliśmy na początku tego tygodnia.
  • Fala cheaterów w PLAYERRUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS zdecydowanie wymyka się spod kontroli. Według informacji podanych na Twitterze, tylko w styczniu zbanowanych zostało 1 044 000 kont!
  • Jeszcze przez kilka możecie cieszyć się rozgrywką w Tom Clancy’s Rainbow Six Siege całkowicie za darmo. Ale uwaga! Na różnych platformach przewidziano różny czas na zabawę! Szczegóły poznacie, zaglądając tutaj.

Gamingowy newsroom - Tom Clancy's Rainbow Six: Siege darmowy weekend

• Do 20 lutego możecie skorzystać z wyjątkowej wyprzedaży na Humble Bundle. Tym razem paczka gier ma tytuł „Humble Bundle’s Best of 2017”, a znajdziecie w niej takie tytuły jak Dead by Daylight czy Death Road to Canada. Dodatkowo część pieniędzy ze sprzedaży paczek zostanie przekazana do American Cancer Society.
  • Jeszcze przez dwa dni na GOGu trwa fantastyczna wyprzedaż, dzięki której możecie zdobyć gry z serii Gothic tylko za 5 złotych każda! Na liście przecenionych tytułów znalazło się też Kingdom Rush, Braid czy The Witness. Zobaczcie sami!
  • 8 lutego premierę miała gra Rust, jeden z najgłośniejszych sandboxowych survivali ostatnich lat. Więcej informacji na temat zmian i planów w stosunku do tego tytułu znajdziecie w tym poście.

gamingowy newsroom - rust

• Ogromny sukces odniosła gra Monster Hunter World! W tym tygodniu twórcy – firma Capcom – ogłosili, że od 26 stycznia sprzedali ponad 6 milionów egzemplarzy tego tytułu. Gratulujemy!
  • Czy e-sport zostanie oficjalnie uznany za sport i będzie traktowany na równi z innymi dyscyplinami? Właśnie takiego przełomu chcą Niemcy, o czym wspominał serwis esport.kicker.de. Więcej szczegółów tej sprawy poznacie, klikając tutaj.
  • Szykują się zmiany w grze Fortnite – a konkretniej w coraz popularniejszym trybie battle-royale. Co zapowiedzieli twórcy? O tym przekonacie się, zaglądając do tego wpisu.

Gamingowy newsroom - Fortnite

To wszystkie informacje na dziś. Na kolejny gamingowy newsroom zapraszamy za tydzień – tym razem o 18!