Gamingowy newsroom (02-08.07)

Gamingowy newsroom

W tym tygodniu pojawiło się kilka ciekawych zapowiedzi. Choć wiadomość o kolejnym GTA to plotka, na czwartą część Gothica można mieć nadzieję!  Już niedługo na światowych rynkach zadebiutuje też papierowa wersja Wiedźmina, a na komórkach – kolejne Dead Island. Co jeszcze warto wiedzieć? Zapraszamy na kolejny gamingowy newsroom!

• Początkiem tygodnia pojawiła się informacja o pracach nad nowym GTA. Jak się szybko okazało, wiadomość była nieprawdziwa, a za jej pojawienie się odpowiadali moderzy. Więcej o sprawie przeczytacie tutaj.
  • Games with Gold – cykliczna promocja na gry dla abonamentów programu Xbox Live Gold – w tym miesiącu jest naprawdę wyjątkowa. Jakie tytuły można dostać za darmo? Sprawdźcie!

Games with Gold - gamingowy newsroom

• Björn Pankratz, dyrektor Piranha Bytes, ogłosił na Twitchu, że choć studio cały czas pracuje nad Elexem, to jednak poważnie myśli nad stworzeniem nowego tytułu z serii Gothic. Czekamy na więcej informacji.
  • Na 2 sierpnia zaplanowana jest premiera This is the Police 2 – sequela ciekawej przygodówki w klimacie noir z elementami management sima i strategii. Więcej informacji o grze znajdziecie tutaj.
  • Jeszcze do poniedziałku do godziny 19 można za darmo pograć w Rocket Ligue, nietypową odmianę piłki nożnej. Gra dostępna jest dla abonamentów Xbox Live Gold oraz dla użytkowników Steama.

Rocket League - gamingowy newsroom

• W tym tygodniu na Steamie pojawił się mod do Final Fantasy XV, dzięki któremu możemy zagrać jako… Power Rangers. To nietypowe połączenie wygląda… zaskakująco dobrze, a jego twórcą jest użytkownik o nicku Jazneo.
  • W EA Access, usłudze abonamentowej dla użytkowników konsoli Xbox One, pojawiło się kilka nowych gier, wśród których znajdziecie między innymi Dante’s Inferno czy The Sims 4. Pełna listę wraz z krótkim omówieniem każdego tytułu znajdziecie tutaj.
  • Prace nad papierową wersją gry Wiedźmin zostały ukończone. Światowa premiera The Witcher: The Role-Playing Game odbędzie się już 2 sierpnia 2018 roku podczas GemConu – największego konwentu o tematyce gier planszowych. Na polską wersję gry musimy jednak poczekać około roku.

the witcher the role-playing game wiedźmin - gamingowy newsroom

• W tym tygodniu pojawił się zwiastun mobilnego Dead Island: Survivors. Z tej okazji twórcy, firma Deep Silver, odpowiedzieli na palące pytania graczy, między innymi na to, czy doczekamy się drugiej części serii. Wszystkie udzielone przez nich informacje znajdziecie w tym poście.
  • W tym tygodniu pojawił się pierwszy fabularny dodatek do Kingdom Comes: Deliverance. Dzięki From the Ashes, bo taki ma on tytuł, będziemy mogli rozbudować niemalże od zera własną osadę. Jest to pierwszy z planowanych czterech dodatków do tej gry, a więcej o nim przeczytacie tutaj.

Kingdom Come: Deliverance - From the Ashes - gamingowy newsroom

To już wszystkie wiadomości, jakie przygotowaliśmy dla Was dzisiaj. Na kolejny gamingowy newsroom zapraszamy jak zawsze w niedzielę o 20. Nie przegapcie!