Gameplay z Marvel’s Avengers, GeForce RTX 2080, – Tech-Game Newsroom (15.07-22.07)

Witajcie ponownie w Tech-Game Newsroomie! Nowe sterowniki amd, zaktualizowana wersja konsoli Nintendo Switch, nowa karta graficzna Nvidii, gameplay Marvel’s Avengers ? To i wiele, wiele więcej w najnowszym wydaniu cotygodniowego zbioru branżowych newsów!

Najnowsze sterowniki AMD – Radeon Software Adrenalin 2019 Edition

Firma AMD udostępniła do pobrania swoją najnowszą wersję Radeon Software Adrenalin 2019 Edition. Wersja 19.7.2 dodaje oczekiwaną optymalizację wersji beta GEARS 5. Naprawiono również tekstury Star Wars Battlefront II . Poprawiono  tekstury na modelach wrogich postaci w Doom (2016). Poprawiono błąd, który powodował, iż sterowniki Radeon nie mogły zostać odinstalowane w hybrydowych konfiguracjach GPU.

Wczesny dostęp do Episode One of Nightmare Reaper

Tego tygodnia firma Blazing Bit Games z dumą zaprezentowała Episode One of Nightmare Reaper, ich nowa retro gra FPS, dostępna jest na Steam we wczesnym dostępie.

“Jesteśmy naprawdę dumni z tego, jak wiele treści udało nam się wepchnąć w tę początkową WERSJĘ gry . Nie możemy doczekać SIĘ, aby rozpocząć dialog z graczami i jeszcze bardziej ulepszyć Epizody 2 i 3”. – powiedział Bruno Beaudoin, Założyciel FiRMY.

Wydanie gry Early Access, zatytułowane Episode One, zawiera ponad 32 bronie. Tajemnicze, nieinwazyjne elementy fabuły poprowadzą graczy prosto koszmar po koszmarze, by wyeliminować zło czyhające w magicznym świecie.

Nintendo Switch z 9 godzinną pracą na baterii

Sony Crossplay?

Nowa odświeżona wersja konsoli Nintendo Switch została zaprezentowana w minionym tygodniu. Jedna rzecz jaka różni urządzenie od swojego poprzednika to czas pracy na baterii. Stara wersja umożliwiała rozgrywkę od 2,5 do 6,5 godzin, nowa lepsza wersja robi to od 4,5 do 9 godzin. Najnowsze urządzenie z numerem modelu HAC-001(-01) będzie miało numery seryjne produktu, które rozpoczynają się od “XKW”. Aktualne numery modelu Switch to HAC-001 z numerami seryjnymi zaczynającymi się od “XAW”, więc na to należy zwracać uwagę przy zakupie nowego Switch.

Wyciekł gameplay z gry Marvel’s Avengers

Na E3 Square Enix ogłosił grę Marvel’s Avengers z datą premiery ustaloną na 2020 rok. W tym samym czasie prasa oglądała demo z gameplayem rozgrywki. Od tego czasu nikt inny poza paroma branżowymi dziennikarzami nie widział danego materiału wideo. Teraz, w San Diego na Comic Con, gameplay został ponownie przedstawiony szerszej publiczności. Chociaż nie został oficjalnie udostępniony w internecie, kilkoro obecnych tam fanów, nagrało ekran na którym prezentowana była gra. Jeśli chodzi o to, czego można spodziewać się po rozgrywce, wyciek dostępny na YouTube pozwala przyjrzeć się Thorowi, Iron Manowi, Hulkowi i Kapitanowi Ameryce w akcji.

GeForce RTX 2080 Super zaprezentowany

Firma NVIDIA zaprezentowała kartę graficzną GeForce RTX 2080 Super w cenie 699 USD. Karta zastępuje RTX 2080, który teraz będzie sprzedawany w obniżonej cenie 630 USD. RTX 2080 Super bazuje na “TU104”. Posiada zwiększoną częstotliwość procesora graficznego wynoszącą 1815 MHz, w porównaniu z wcześniejszymi 1710 MHz, oraz pamięć GDDR6 o przepustowości 15,5 Gbps. Inne specyfikacje GeForce RTX 2080 Super prezentują się następująco: 192 jednostki TMU, 64 rdzenie ROP, 48 rdzeni RT i 384 rdzenie Tensor.

Wolfenstein Youngblood dostępny dzień przed premierą na PC!

Bethesda ujawniła, że Wolfenstein Youngblood będzie dostępny dzień wcześniej na platformę PC czyli już 25 lipca. Platformy konsolowe PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch udostępnią grę dopiero 26 lipca. Takie uszeregowanie platformy PC pod względem “ważności” jest symboliczne i podkreśla ogromną ilość przychodów, jaką stanowi ta platforma.

Bethesda przedstawiła minimalne i zalecane wymagania systemowe dla wersji PC. Oto minimalne wymagania gry:

• OS: Win7, 8.1, lub 10
  • Procesor: AMD FX-8350/Ryzen 5 1400 or Intel Core i5-3570/i7-3770
  • Pamięć RAM: 8 GB RAM
  • Grafika: NVIDIA GTX 770 4 GB
  • Pamięć: 40 GB

A to, rekomendowane wymagania:

• OS: Win7, 8.1, lub 10 64-Bit
  • Procesor: AMD FX-9370/Ryzen 5 1600X lub Intel Core i7-4770
  • Pamięć RAM: 16 GB RAM
  • Grafika: Nvidia GTX 1060 6 GB
  • Pamięć: 40 GB

Nowe postacie w Marvel: Ultimate Alliance 3

Minęło nieco ponad sześć miesięcy od czasu, gdy Nintendo po raz pierwszy ogłosił Marvel: Ultimate Alliance 3 jako jedną ze swoich ekskluzywnych gier na rok 2019. Superbohaterskie RPG wystartowało dzisiaj i dzięki odrobinie przecieków, mamy już potwierdzenie na temat kilku nadchodzących postaci w DLC. W sierpniu do gry zostaną dodane dwie darmowe postacie z DLC: Cyklop i Colossus. Następnie, nadejdzie rozszerzenie Marvel Knights, dodające:  Blade’a, Punisher’a, Moon Knight’a i Morbius’a. W sumie, Marvel Ultimate Alliance 3 ma ponad 49 slotów na postacie z DLC. Utwierdza nas to w przekonaniu iż, twórcy gry zostawili mnóstwo miejsca na dodawanie coraz to większej ilości nowych bohaterów.

Smutek bez dodatkowych opłat. Darmowe Limbo w Epic Games Store